Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податки з платниками Городенківщини

опубліковано 29 вересня 2022 о 16:22

Особливості податкового законодавства, що діють на період воєнного стану, обговорили податківці з платниками податків Городенківщини.

Зокрема, старший податковий інспектор Городенківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олександра Бойчук детально зупинилася на особливостях застосування спрощеної системи оподаткування, зокрема про можливість переходу на спец режим зі ставкою оподаткування 2 відсотки. Також нагадала, про необхідність застосування РРО чи ПРРО при здійсненні готівкової торгівлі, або ж використання КОРО для підприємців, що здійснюють діяльність у сільській місцевості.

Також податківець проінформувала про подовження терміну дії податкової амністії до 1 березня 2023 року, та нагадала, хто з громадян може скористатися одноразовим декларуванням, та що є об’єктами даного декларування. При цьому наголосила, що сплативши у повному обсязі одноразовий збір, фізична особа звільняється від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства.

Окрім того, Олександра Бойчук нагадала відвідувачам і про їх обов’язок перед державою – належну сплату податків у тому числі й майнових, нараховані суми яких тепер відображаються в Електронному кабінеті платника. Також податківець звернула увагу, що до кінця року громадяни можуть також скористатися правом на податкову знижку.