Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці роз’яснюють коломийським платникам про одноразове добровільне декларування активів

опубліковано 28 вересня 2022 о 15:55

На черговій зустрічі з платниками податків заступник начальника Коломийської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Мирослава Бундзяк розповіла про зміни до податкового законодавства та нагадала про продовження терміну кампанії одноразового добровільного декларування активів громадян до 1 березня 2023 року.

Податківець зазначила, що фізичні особи, які є власниками неоподаткованих активів,  можуть добровільно подати одноразову спеціальну декларацію та сплатити одноразовий збір. Таку декларацію платнику необхідно подати до Державної податкової служби за допомогою Електронного кабінету.

Крім того, посадовець розповіла про можливості Електронного кабінету платника та про порядок реєстрації програмного РРО за допомогою цього сервісу, а також наголосила на обов’язкове застосування РРО чи ПРРО суб’єктами господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки з покупцями.

Мирослава Бундзяк також звернула увагу присутніх на терміни сплати майнових податків громадянами за минулий рік, таких як земельний податок та податок на нерухоме майно. Посадовець зазначила, що своєчасна сплата цих податків є вагомим внеском для фінансування бюджетів територіальних громад.

На завершення зустрічі присутнім розповіли про право платників на податкову знижку за витрати на навчання, страхування та будівництво житла. Для отримання знижки громадянину необхідно заповнити декларацію про та майновий стан та доходи і надати копії документів, які підтверджують оплату витрат.