Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці інформують косівських платників про можливість сплати податків з незадекларованих активів за зниженими ставками, сплати майнових податків і використання касових апаратів

опубліковано 28 вересня 2022 о 11:47

Начальник Косівської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Оксана Мельниченко під час нещодавньої зустрічі з платниками проінформувала їх про можливість ще впродовж 5-ти місяців, а саме до 1 березня, скористатись податковою амністією, тобто сплати податків з незадекларованих активів за зниженими ставками.

Податківець наголосила, що для податкової амністії чи то одноразового декларування замість 18 відсотків застосовуються ставки у розмірі 5 відсотків, для активів, які знаходяться на території України, 9 відсотків – для закордонних капіталів та 2,5 відсотки – для декларування облігацій. Також додала, що актуально легалізувати активи для тих громадян, які працювали нелегально, як тут на території України так і за кордоном. Оксана Мельниченко зауважила, така декларація подається виключно в електронній формі через Електронний кабінет, а сплатити збір впродовж 30 днів з дати подання декларації.      

Окрім того, посадовець звернула увагу присутніх на більш глобальному використанні Електронного кабінету, який дозволяє не відвідувати податкову інспекцію. Тобто, можна спілкуватись з податковою онлайн, отримувати довідки, проводити звірки та інше. Для громадян цьогорічної новацією в кабінеті є відображення податкових повідомлень-рішень про нараховані  майнові податки. Окрім того зазнало змін і саме повідомлення, у ньому відображається не лише сума податку, а й його розрахунок, об’єкт оподаткування та адреса реєстрації.

Начальник Косівської ДПІ ознайомила платників району з нормами законодавства щодо обов’язкового застосування РРО чи ПРРО суб’єктами господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки з покупцями та про переваги для громадян та захисту їх прав як споживачів при отриманні фіскальних чеків.

Також нагадала про необхідність ведення обліку товарних запасів підприємцям на загальній системі та спрощенцям, які торгують складною побутовою технікою, ювелірними виробами, лікарськими засобами або виробами медичного призначення чи перебувають на ІІІ групі і є платниками ПДВ.