Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фізичні особи - підприємці мають сплатити до бюджету авансові внески з ПДФО за ІІ квартал 2024 року не пізніше 19 липня поточного року

опубліковано 11 липня 2024 о 13:40

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що п. 177.5 ст. 177 Податкового кодексу визначено, що авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховуються платником податку самостійно в податковій декларації про майновий стан і доходи згідно з фактичними даними обліку доходів і витрат. 

Авансові внески сплачуються до бюджету кожного календарного кварталу до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом -  до 20 квітня, до 20 липня, до 20 жовтня. Авансовий платіж за четвертий календарний квартал не розраховується та не сплачується. 

Якщо результатом розрахунку авансового платежу за відповідний календарний квартал є від’ємне значення, то авансовий платіж за такий період не сплачується. 

Остаточний розрахунок податку на доходи фізичних осіб за звітний податковий рік здійснюється платником самостійно згідно з даними, зазначеними в податковій декларації, з урахуванням сплаченого ним протягом року податку на доходи фізичних осіб на підставі документального підтвердження факту його сплати. 

Надмірно сплачені суми податку на доходи фізичних осіб підлягають зарахуванню в рахунок майбутніх платежів з цього податку або поверненню платнику податку.