Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті до місцевих бюджетів надійшло майже 15 мільйонів гривень туристичного збору

опубліковано 11 липня 2024 о 13:36

У січні-червні 2024 року до місцевих бюджетів громад Івано-Франківщини надійшло 14,7 мільйона гривень туристичного збору. Надходження збільшились на 14,7 мільйонів гривень в порівнянні з відповідним періодом минулого року. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

З загальної суми надходжень юридичні особи сплатили 9,9 мільйона гривень туристичного збору, що на 4,1 мільйона гривень більше, ніж торік. Від фізичних осіб до місцевих бюджетів надійшло 4,8 мільйона гривень, що на 1,8 мільйона гривень перевищує сплату за відповідний період минулого року.  

Нагадаємо, платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, про встановлення туристичного збору, та тимчасово розміщуються у місцях проживання.

Податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звіту (податкового) періоду строк або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця.

Для забезпечення зручності платникам при складанні податкової декларації Державна податкова служба України розробила навчальний відеоролик з питання заповнення податкової декларації з туристичного збору.