Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась зустріч з бізнесом, релокованим на Прикарпаття

опубліковано 11 липня 2024 о 16:15

Начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик та заступник начальника ГУ ДПС Наталія Зікрата спільно з заступником Голови Івано-Франківської ОДА Віталієм Ільчишиним зустрілися з керівниками підприємств, які релокували свій бізнес на Прикарпаття та обговорили питання щодо бронювання працівників, залучення державних програм підтримки, сплати податків тощо.

Зустріч відбулась на базі ТОВ «КРОМАГ», яке переїхало на Івано-Франківщину у серпні 2022 року та є єдиним в Україні підприємством, яке займається виробництвом меблевої крайки ПВХ. Сьогодні на підприємстві працює понад 40 осіб, запущені дві технологічні лінії. Надалі планується запуск усіх чотирьох ліній та збільшення робочих місць до 100 чоловік.

Як зазначила начальник податкової служби області Ірина Столярик, ТОВ «КРОМАГ» не лише перевезло своє виробництво, але й стало на облік в податковій службі Прикарпаття та сплачує податки до бюджету громади, на території якої працює.

Тому, звертаючись до присутніх керівників підприємств, Ірина Столярик висловила сподівання, що релокований бізнес, який перемістився в нашу область і успішно працює, змінить і свою основну податкову адресу на Головне управління ДПС в Івано-Франківській області, а відтак буде сумлінно сплачувати податки до бюджетів тих громад, на території яких вони здійснюють діяльність.

Крім цього, очільник ГУ ДПС звернула увагу на проблемні питання, які виникають у релокованих платників при поданні звітності з окремих податків і зборів та рекомендувала, у разі виникнення питань, звертатись на Комунікаційну платформу ГУ ДПС.  

Довідково: на сьогодні в ГУ ДПС в Івано-Франківській області наявні дані щодо реєстрації 105 релокованих суб’єктів господарювання. За шість місяців 2024 року ними сплачено до Зведеного бюджету 43,7 мільйона гривень податків.