Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податки та податкові сервіси розповіли студентам податківці Івано-Франківщини

опубліковано 12 жовтня 2023 о 14:02

Про особливості роботи податкової служби дізнались сьогодні студенти економічних спеціальностей Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу під час відвідин Центру обслуговування платників Івано-Франківської ДПІ.

Зі студентами зустрілася начальник Івано-Франківської ДПІ Олександра Михайловська, яка розповіла про основні завдання, над якими працює податкова  служба, про особливості роботи в мовах воєнного часу, детально зупинилась на адміністративних послугах, які надаються податковою службою та порядком їх надання.

Також студентам цікаво було дізнатись як зареєструвати власну справу, обрати систему оподаткування, які податки сплачують підприємці та яку звітність подавати до податкової.

Крім цього, Олександра Михайловська розповіла про сучасні нововведення та електронні сервіси ДПС, зокрема Електронний кабінет платника та застосунок «Моя податкова», за допомогою яких платники податків мають можливість листуватися з податковою, подавати податкову звітність, отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, довідку про суми отриманих доходів та сплачених податків, переглянути повідомлення-рішення на сплату майнових податків, подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки за навчання тощо.  

Також посадовиця розповіла про обов’язок підприємців, які здійснюють готівкові операції використовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО.  При цьому зазначила, що з 1 жовтня 2023 року за здійснення діяльності без РРО, застосовуватимуться штрафні санкції. 

На завершення зустрічі Олександра Михайловська побажала юнакам і дівчатам успішного навчання, досягнення поставлених цілей та стати у майбутньому сумлінними платниками податків.