Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мета управління держпраці та податкової служби - забезпечення прозорості на ринку праці

опубліковано 13 жовтня 2023 о 08:55

Сьогодні відбулась зустріч заступника Голови Державної служби України з питань праці Алли Горбатюк, начальника Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Богдана Сагайдака, начальника ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ірини Столярик та представників цих служб.

У своєму слові заступник Голови Державної служби України з питань праці Алла Горбатюк позитивно відзначила налагоджену співпрацю між Південно-Західним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці та Головним управлінням ДПС в Івано-Франківській області.

За її словами, держпраця та податкова служба злагоджено працюють відповідно до попередньо узгоджених заходів, передбачених Угодою про співпрацю у сфері легалізації трудових відносин. Тим самим забезпечують контроль та оформлення трудових відносин роботодавцями з працівниками та сплату податків до бюджету.

Як зазначила Ірина Столярик, загалом з початку 2023 року працівниками податкової служби Івано-Франківщини проведено 40 фактичних перевірок суб’єктів господарювання та встановлено використання праці 42 неоформлених працівників. Матеріали даних перевірок надіслано для вжиття відповідних заходів до Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці. За наслідками розгляду зазначених матеріалів перевірок управлінням держпраці винесено 26 постанов на суму 1,4 мільйона гривень штрафних санкцій. 

Також під час зустрічі обговорили шляхи подальшої співпраці служб щодо обміну інформацією, оформлення актів перевірок, заходів боротьби з неофіційною зайнятістю, а також забезпечення широкого поширення інформації про негативні наслідки неофіційної зайнятості для підприємств, організацій та працівників.

На думку керівництва відомств, продовження такої співпраці допоможе  вирішувати актуальні проблеми у сфері зайнятості населення та встановлювати ефективний діалог між податковою службою та управлінням праці для спільного досягнення позитивних результатів у забезпеченні стабільності економіки, забезпечення обороноздатності країни та соціального захисту працівників.