Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразове добровільне декларування фізичними особами належних їм активів та сплату одноразового збору до бюджету розповіла Ірина Столярик на зустрічі з керівництвом Івано-Франківської міської ради

опубліковано 12 серпня 2021 о 15:08

З початку вересня стартує кампанія одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб. Скористатися можливістю легалізувати свої активи, з яких раніше не були сплачені податки і збори, можна буде лише з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Про це зазначила на сьогоднішній зустрічі з першим заступником голови міста Івано-Франківська Вікторією Сусаніною начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

На зустрічі також були присутні заступник начальника ГУ ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата, заступник міського голови Руслан Гайда та начальник фінансового управління Івано-Франківської міської ради Галина Яцків.

За словами очільниці податкової служби Прикарпаття, така кампанія в нашій державі проводиться вперше. Тому податковою службою області проводиться активна роз’яснювальна кампанія серед громадян щодо практики застосування норм Закону України від 15 червня 2021 року №1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

З основними нормами Закону ознайомила Ірина Столярик і керівництво міської влади. Зокрема, розповіла які фізичні особи мають право декларувати свої активи, а хто звільняється від подання декларації, які об’єкти потрібно декларувати, а які можна не відображати в декларації і при цьому вважатиметься, що з таких активів податки сплачено повністю.

Також Ірина Столярик поінформувала про розмір ставок для визначення суми збору  із задекларованих активів та терміни сплати збору.

Керівник податкової служби Прикарпаття звернула увагу на те, що фізичній особі, яка задекларує свої активи та сплатить з них податки, відповідно до норм Закону №1539, надаються гарантії у вигляді звільнення від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності. Водночас, якщо фізична особа не подасть декларацію в період нульового декларування, для податкової це буде означати, що у неї немає майна понад встановлені норми і після закінчення амністії до неї можуть бути застосовані санкції.

Присутні також обговорили основні напрямки співпраці під час проведення роз’яснювальної кампанії з метою охоплення якнайширшого кола прикарпатців.