Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Граничний термін сплати земельного податку 31 серпня 2021року

опубліковано 12 серпня 2021 о 15:38

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують громадян, що граничний термін сплати земельного податку та орендної плати з фізичних осіб – 31 серпня.

Нагадаємо, що відповідно до п.286.5 ст.286 Податкового кодексу України, нарахування фізичним особам сум плати за землю (земельного податку та орендної плата з фізичних осіб) проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки). Податкові органи  надсилають (вручають) платнику за місцем його реєстрації до 01 липня поточного року податкове повідомлення-рішення, в якому визначено суму земельного податку (орендної плати), яка підлягає сплаті до бюджету.  

Згідно з пунктом 287.5 статті 287 ПКУ податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.  Фізичними особами у сільській та селищній місцевості земельний податок може сплачуватися через каси сільських (селищних) рад або рад об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, за квитанцією про приймання податкових платежів. Форма квитанції встановлюється у порядку, передбаченому статтею 46 ПКУ.

Звертаємо увагу, у разі якщо платник податків не сплатить суму  податку до 1 вересня, такий  платник  притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 5 % погашеної суми податкового боргу;

при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу (ст. 124.1 ПКУ).