Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже мільйон гривень ПДФО та єдиного внеску додатково надійшло до бюджету завдяки податківцям Прикарпаття

опубліковано 10 червня 2021 о 12:21

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області з початку року, на засіданнях комісій з питань легалізації виплати заробітної плати податківцями заслухано 328 керівників підприємств та 353 фізичні особи – підприємці, які виплачували заробітну плату найманим працівникам нижче мінімально встановленого розміру.

За результатами проведених заходів рівень заробітної плати підвищили керівники 296 підприємств та 321 підприємець. До бюджету додатково надійшло 427,7 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 545,2 тис. грн єдиного внеску.

Податківці наголошують, що інформація стосовно підприємств, які постійно декларують тільки мінімальну заробітну плату або нижче законодавчо встановленого розміру та її невідповідність середньогалузевій, використання праці найманих працівників в кількості, яка не достатня для проведення діяльності, опрацьовується та щоквартально направляється до відповідних відомств для реагування.

Нагадаємо, дотримання законодавства про працю та зайнятість населення є обов’язком роботодавців, адже це гарантія соціального захисту та незаперечні переваги для найманих працівників. Перш за все - це впевненість у завтрашньому дні, адже тільки офіційне працевлаштування та отримання легальних доходів гарантує працівникам реалізацію їх прав на пенсійне забезпечення, оплату листів непрацездатності, оплачувані відпустки, отримання допомоги по безробіттю.