Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До завершення деклараційної кампанії залишилося 9 днів

опубліковано 22 квітня 2021 о 14:48

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області нагадує громадянам, що триває кампанія декларування доходів, отриманих у 2020 році. Цьогоріч, податкову декларацію необхідно подати до 1 травня 2021 року.

Звертаємо увагу, що обов’язок подання декларації виникає  у громадян при отриманні:

- доходів не від податкових агентів, зокрема доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам;  успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, при нотаріальному оформленні спадщини за якими не було сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, тощо;

- доходів від податкових агентів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. Зокрема, це дохід у вигляді  основної суми боргу (кредиту) платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності, якщо його сума перевищує 25 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 1 січня звітного податкового року, а також інвестиційних доходів;

- іноземних доходів тощо.

Нагадаємо, податкова декларація про майновий стан і доходи подається за вибором платника у будь-який зручний спосіб, зокрема, через сервіс «Електронний кабінет» (з використанням кваліфікованого електронного підпису), до центрів обслуговування платників податкових інспекцій (за місцем реєстрації) або поштою (з повідомленням про вручення та описом вкладення).

Для того, щоб заповнити та відправити декларацію онлайн необхідно авторизуватися в приватній частині Електронного кабінету платника за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Отримати КЕП можна безкоштовно в пунктах обслуговування Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС або у будь-якій іншій установі, яка надає подібні послуги. Перелік документів, необхідних для отримання електронного підпису, розміщений за посиланням https://acskidd.gov.ua/etrusted-services.

Подати декларацію також можна особисто у Центрах обслуговування платників податків за місцем своєї реєстрації.

Інформацію про поштові адреси Центрів обслуговування платників податків податкових інспекцій можна переглянути на офіційному порталі Територіальні органи ДПС в Івано-Франківській області https://if.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/

У випадку надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення на адресу відповідного контролюючого органу не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації.

Бланк податкової декларації про майновий стан і доходи і додатки до неї можна переглянути або завантажити на сайті ДПС в Електронному кабінеті платника за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/form/view/F0100211.