Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як платнику податків повідомити про закриття об’єкта оподаткування?

опубліковано 07 квітня 2021 о 11:20

Як інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, суб’єкт господарювання зобов’язаний повідомляти контролюючий орган за основним місцем обліку про відкриття і закриття об’єкта оподаткування шляхом подання Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою     № 20-ОПП.

При закритті об’єкта оподаткування в Повідомленні за ф. № 20-ОПП в графі 2 «Код ознаки надання інформації» зазначається  код «6 – закриття об’єкта оподаткування», а у графі 9 – відповідний стан об’єкта.

Слід зазначити, що подати повідомлення за ф. № 20-ОПП із позначкою про закриття об’єкта оподаткування та фактичне закриття на його підставі об’єкта оподаткування можливо лише для об’єкта оподаткування, що перебуває на обліку в контролюючому органі. Тобто, поданню повідомлення за ф. № 20-ОПП з ознакою надання інформації «6 – закриття об’єкта оподаткування» має передувати подання повідомлення за ф. № 20-ОПП з ознакою надання інформації «1 – первинне надання інформації про об’єкти оподаткування».

Переглянути інформацію про об’єкти оподаткування та контролюючі органи, у яких платник податків перебуває на обліку за неосновним місцем обліку платники податків можуть в приватній частині Електронного кабінету.

Відповідальність за неподання у строки та у випадках, передбачених Податковим кодексом України, документів для взяття на облік у відповідному контролюючому органі, передбачена пунктом 117.1 статті 117 Податкового кодексу.