Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Прикарпатські платники сплатили понад 145 млн гривень військового збору

опубліковано 15 червня 2020 о 09:26

Впродовж січня-травня 2020 року від платників Івано-Франківщини надійшло до бюджету понад 145 млн грн військового збору. Порівняно з п’ятьма місяцями минулого року, цьогоріч збору на реформування української армії сплачено на 6,8 млн грн більше. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області

Нагадаємо, що військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставка збору становить 1,5 відсотка від доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування збору до бюджету в тому числі є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.

Податківці Прикарпаття зазначають, що усі категорії бізнесу активно підтримують українську армію, прозоро і системно сплачуючи цей «патріотичний податок». Це засвідчує щире прагнення мешканців Прикарпаття мати сучасне військо, яке гарантуватиме мир.