Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заяву для переходу/зміни групи єдиного податку з ІІІ кварталу п.р. необхідно подати не пізніше 15 червня 2020 року

опубліковано 12 червня 2020 о 17:03

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що суб'єкти господарювання у разі переходу на спрощену систему оподаткування або зміну групи платників єдиного податку мають подати заяву та розрахунок доходу за попередній календарний рік до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу.

Також до цієї дати мають подати заяву ті спрощенці, які сплачували єдиний податок за ставкою 3 відсотки і були зареєстровані платником податку на додану вартість у разі обрання ними першої або другої групи чи третьої групи за ставкою 5 відс., попередньо анулювавши реєстрацію платником ПДВ.

Таким чином, для зміни групи платника єдиного податку з ІІІ кварталу 2020 року суб’єктам господарювання необхідно подати відповідну заяву не пізніше 15 червня 2020 року.

 При цьому, платник єдиного податку третьої групи, який перебував на ставці єдиного податку в розмірі 5 відсотків, планує добровільно змінити ставку єдиного податку на 3 відсотки із сплатою ПДВ, йому необхідно подати заяву щодо зміни ставки єдиного податку не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку календарного кварталу, в якому буде застосовуватися нова ставка, та зареєструватись платником податку на додану вартість у порядку, встановленому розділом V Податкового Кодексу.

Нагадаємо, суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Перехід на спрощену систему оподаткування може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб'єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені для відповідних груп платників єдиного податку.

Порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування визначено статтею 293.8 Податкового кодексу України.