Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Галицькій ДПІ відбувся тренінг для платників податків

опубліковано 17 вересня 2024 о 15:31

Нещодавно фахівці Галицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області провели черговий тренінг для платників податків, під час якого розповіли про роботу електронних сервісів ДПС, зокрема «Електронного кабінету» та мобільного застосунку «Моя податкова». 

За словами податківців, за допомогою цих сервісів платники мають можливість подати декларації про майновий стан і доходи чи іншу податкову звітність, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету, переглянути повідомлення про нарахування майнових податків.  

Крім того, звернули увагу на обов’язкове застосування РРО або ПРРО суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахунки за готівку. Водночас зазначили, що право не застосовувати касові апарати мають лише платники, які обрали першу групу єдиного податку та суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі.  

Розповіли про право громадян на отримання податкової знижки за витратами, понесеними у 2023 році, на наголосили на необхідності правильності заповнення платіжних інструкцій на сплату податків і зборів.