Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформаційна зустріч у Снятинській ДПІ: обговорення податкових питань, подання декларацій, майнові податки та мінімальне податкове зобов’язання

опубліковано 11 вересня 2024 о 11:14

У Снятинській ДПІ відбулася зустріч з платниками податків, на якій розглядалися важливі питання, зокрема, подання декларації про майновий стан і доходи, а також звірка нарахувань і сплати майнових податків та мінімального податкового зобов'язання.

Виконуюча обов'язки начальника Снятинської ДПІ Марія Гарвасюк надала платникам детальні роз'яснення щодо правильного заповнення декларацій та важливості дотримання строків її подання. Крім того, Марія Гарвасюк акцентувала увагу на нових можливостях для спрощення процесу декларування доходів з метою отримання податкової знижки. Для зручності платників на офіційному вебпорталі Державної податкової служби в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». Цей сервіс дозволяє подати декларацію в електронному вигляді разом із копіями первинних документів. Також доступна можливість подання декларації через мобільний застосунок «Моя податкова».

Особливу увагу на зустрічі було приділено питанням нарахування та сплати земельного податку та податку на нерухоме майно. Марія Гарвасюк детально пояснила процедуру обчислення податку для власників земельних ділянок і нерухомості, а також для користувачів землі.

Крім того, значну частину обговорення зайняла тема мінімального податкового зобов'язання (МПЗ). Податківець пояснила механізми розрахунку та нарахування МПЗ, його терміни сплати та умови, за яких платники можуть уникнути сплати, наприклад, при передачі земельної ділянки (паю) в оренду.

Зустріч сприяла підвищенню рівня обізнаності платників щодо змін у податковому законодавстві та необхідну інформаційну підтримку.