Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Калуські податківці роз’яснили платникам актуальні питання оподаткування

опубліковано 10 вересня 2024 о 15:30

Нещодавно заступник начальника Калуської ДПІ Ольга Будзан на черговому семінарі роз’яснювала платникам податків актуальні питання щодо оподаткування. 

Насамперед Ольга Будзан наголосила громадянам на важливості сплати податку на нерухоме майно та земельного податку, розповіла про можливість отримання громадянами податкової знижки, діючі електронні сервіси податкової служби та про легалізацію заробітної плати. 

За словами заступниці, для спрощення виконання податкових процедур платникам варто використовувати електронні сервіси ДПС, зокрема сервіс «Електронний кабінет» та мобільний застосунок «Моя податкова». За допомогою цих сервісів є можливість подати декларації про майновий стан і доходи та іншу податкову звітність, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету, переглянути повідомлення про нарахування майнових податків. 

Також Ольга Будзан нагадала присутнім порядок оформлення працедавцями  трудових відносин з найманими працівниками та наголосила, що при виплаті заробітної плати роботодавець зобов’язаний з нарахованої зарплати утримати та перерахувати до бюджету 18 відсотків податку на доходи фізичних осіб, 1,5 відсотка військового збору та сплатити 22 відсотка єдиного внеску. 

Крім того, заступник начальника звернула увагу на обов’язкове застосування РРО або ПРРО суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахунки за готівку. Посадовець зазначила, що мають право не застосовувати касові апарати лише платники, які обрали першу групу єдиного податку та суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі. 

На завершення зустрічі посадовиця  розповіла про можливість громадянами отримати податкову знижку за витратами понесеними у 2023 році. Детально зупинилась на переліку  витрат, які можна включати до податкової знижки та документах, які необхідно надати разом з декларацією про майновий стан і доходи. Крім того, зауважила, що декларацію до податкового органу слід подати  не пізніше 31 грудня 2024 року.