Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про надходження до бюджету, сплату майнових податків та інші актуальні питання обговорили на сесії Надвірнянської міської ради

опубліковано 16 липня 2024 о 14:31

Начальник Надвірнянської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Василь Гнатюк взяв участь у сесії Надвірнянської міської ради. 

Обговорювались питання наповнення бюджету громади в поточному році. Зокрема, начальник ДПІ підкреслив важливість майнових податків, таких як податок на нерухомість, земельний та транспортний податки, а також мінімальне податкове зобов’язання, як основних джерел фінансування місцевих бюджетів. Була зазначено, що власниками майна в основному є мешканці громади, що робить співпрацю між органами місцевого самоврядування та податковою службою необхідною для забезпечення своєчасної сплати фізичними особами цих податків та запобігання виникненню податкового боргу. Водночас обговорили можливі шляхи роботи з громадянами, у яких вже виник податковий борг. 

Також обговорили можливі шляхи роботи з громадянами, які вже мають податковий борг. Додатково розглядались питання щодо розвитку інфраструктури міста, допомога армії, а також залучення інвестицій для покращення економічного стану громади.