Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Тисменицькій ДПІ розповіли нові можливості електронних сервісів ДПС та сплату майнових податків

опубліковано 16 липня 2024 о 14:47

Начальник Тисменицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олександра Гайдей провела зустріч з відвідувачами Центру обслуговування платників, на які розповіла про сплату майнових податків та використання електронних сервісів ДПС.    

Як зазначила Олександра Гайдей, податкова служба нараховує податок на нерухомість, плату за землю та мінімальне податкове зобов’язання фізичним особам, і до 1 липня надсилає їм податкові повідомлення-рішення. Сплатити нараховані суми необхідно протягом 60 календарних днів з дня отримання такого повідомлення.

Також посадовець наголосила, що громадяни можуть ознайомитись з податковими повідомленнями не лише у паперовому вигляді, але й через електронний кабінет платника або мобільний додаток «Моя податкова». Крім того, за допомогою цих сервісів платники можуть подати податкову декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, отримати відомості про виплачені доходи, а також повідомити органи ДПС про зміну даних за формою 5ДР.

Олександра Гайдей додала, що з 1 травня в Електронному кабінеті платники можуть отримати Витяг щодо розрахунків, починаючи з 2013 року за кожен рік окремо та в розрізі податків, зборів та платежів, а також єдиного соціального внеску. Раніше такий документ можна було отримати тільки за звітні періоди поточного року.

Крім того, було розроблено окремий функціонал для платників, які мають податковий борг, що дозволяє подати запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами, зокрема стосовно розрахунку пені, яка буде нарахована у разі погашення боргу поточною датою.

Окрім цього, Олександра Гайдей наголосила на важливості дотримання платіжних інструкцій під час сплати податків. Вона зазначила, що для уникнення помилок при сплаті податків, зборів та інших обов'язкових платежів, платникам рекомендується уважно заповнювати платіжні документи та використовувати актуальні реквізити, які можна знайти на офіційному веб-сайті ДПС або в електронному кабінеті платника.

Також вона повідомила, що у випадку виникнення будь-яких питань або труднощів при сплаті податків, платники можуть звернутися за консультацією до Центру обслуговування платників. Це допоможе забезпечити своєчасну та коректну сплату податкових зобов’язань і уникнути можливих штрафів та пені.