Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Верховинщині податківці провели зустріч з працівниками Зеленської ТГ

опубліковано 10 липня 2024 о 09:19

Начальник Верховинської ДПІ Оксана Ясінська нещодавно провела зустріч з працівниками Зеленської ТГ. На заході розглянули питання забезпечення наповнення бюджету громади, вжиття заходів щодо погашення боргів з майнових податків громадянами, які проживають на території громади, легалізації трудових відносин тощо.

Посадовець зазначилала, що громадянам надіслано податкові повідомлення-рішення щодо плати за землю та податку на нерухоме майно, у яких зазначені сума податку та реквізити за якими необхідно сплатити податок. Після отримання податкового повідомлення рішення платник податку зобов’язаний сплатити нараховані суми податків впродовж 60 календарних днів.

Оксана Ясінська зауважила, що громадяни у разі виявлення розбіжностей між власним майном та даними, зазначеними в податкових повідомленнях – рішеннях мають можливість провести звірку податкових зобов’язань в Центрі обслуговування платників. 

Керівник податкової інспекції розповіла ще про актуальні зміни у податковій сфері та про необхідність застосування ФОПами ІІ-ІV груп РРО або ПРРО та про розміри штрафів за порушення законодавства при здійсненні готівкових розрахунків. 

Також розповіли про діючі електронні сервіси ДПС України, зокрема про Електронний кабінет та застосунок «Моя податкова», за допомогою яких платники податків мають можливість переглянути повідомлення про нарахування земельного податку, мінімального податкового зобов’язання, сплатити податки до бюджету, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу.