Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Івано-Франківські податківці роз’яснюють платникам податків актуальні питання оподаткування

опубліковано 11 липня 2024 о 13:38

Фахівці Івано-Франківської податкової інспекції систематично проводять тренінги для платників податків з актуальних питань оподаткування. На чергових тренінгах податківці розповіли присутнім про новації податкового законодавства, електронні сервіси податкової служби та сплату громадянами майнових податків. 

Посадовці розповіли хто нараховує податок на нерухоме майно та земельний податок громадянам, а також про порядок проведення звірки. Зокрема, зауважили, що платники  податку мають право письмово або в електронній формі засобами електронного зв’язку звернутися до податкового органу для проведення звірки розміру площ та кількості земельних ділянок чи об’єктів нерухомого майна.

Платникам податків наголосили, що податкові сервіси Електронний кабінет та мобільний застосунок «Моя податкова», дають можливість громадянам переглянути повідомлення про нарахування земельного податку, податку на нерухоме майно, мінімального податкового зобов’язання, сплатити податки до бюджету, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу.
Крім того, фахівці податкової служби нагадали про порядок застосування касових апаратів чи програмних РРО, обов’язковість легалізації трудових відносин та наголосили на перевагах подання звітності в електронному вигляді за допомогою сервісу Електронний кабінет.