Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Городенківські податківці проводять тренінги для платників податків

опубліковано 05 липня 2024 о 13:25

Начальник Городенківської ДПІ Руслан Колодій на черговому тренінгу розповів платникам податків про порядок нарахування податковою службою податку на нерухоме майно та земельного податку. Посадовець зазначив, що громадянам надіслано податкові повідомлення-рішення, у яких зазначені сума податку та реквізити за якими необхідно сплатити податок. Після отримання податкового повідомлення рішення платник податку впродовж 60 календарних днів зобов’язаний сплатити нараховані суми податків. За його словами, несвоєчасна сплата чи несплата податкових зобов’язань можуть призвести до штрафних санкцій, тому необхідно дотримуватися платіжної дисципліни. 

Крім того, посадовець зазначив, що громадяни мають можливість провести звірку нарахувань податків у Центрі обслуговування платників у разі виявлення розбіжностей між наявним у власності майном, землею та даними, зазначеними в податкових повідомленнях – рішеннях. Для цього необхідно надати відповідні документи на право власності, купівлі-продажу майна об’єктів тощо. 

Руслан Колодій також ознайомив присутніх з роботою Електронного кабінету та мобільного застосунку «Моя податкова» та зазначив, що за допомогою цих сервісів платники податків можуть переглянути податкові повідомлення-рішення на сплату нерухомості та земельного податку, дізнатися про стан розрахунків з бюджетом, подати декларацію про майновий стан і доходи.