Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На семінарі податківці роз’яснили долинським платникам податків актуальні питання оподаткування

опубліковано 25 червня 2024 о 08:56

Нещодавно в Долинській податковій інспекції відбувся семінар з актуальних питань оподаткування.

На семінарі начальник Долинської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Олена Байко розповіла присутнім про електронні сервіси податкової служби. Керівник податкової інспекції зауважила, що для зручності платників податковою службою створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного попереднього заповнення декларації на підставі даних Державного реєстру фізичних осіб – платників податку та відомостей про об'єкти нерухомого чи рухомого майна. Посадовець також розповіла про можливість подання декларації про майновий стан та доходи з метою отримання податкової знижки за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова». 

Крім того, Олена Байко нагадала присутнім про порядок застосування РРО чи програмних РРО під час здійснення торгівлі чи наданні послуг за готівкові кошти та розповіла про переваги застосування програмного РРО над класичним. 

Учасники семінару отримали відповіді на питання щодо сплати мінімального податкового зобов’язання. Зокрема, кому необхідно платити мінімальне податкове зобов’язання за 2023 рік, хто нараховує громадянам мінімальне податкове зобов’язання та який порядок проведення звірки.

Платники податків також цікавилися питаннями легалізації найманої праці та заробітної плати, отримання податкової знижки за понесені минулоріч витрати, який порядок проведення звірки даних, якщо у податковому повідомленні – рішенні на сплату майнових податків виявлено недостовірні дані та як подати повідомлення про об’єкти оподаткування за допомогою Електронного кабінету.