Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці провели семінар для галицьких платників податків

опубліковано 21 червня 2024 о 15:08

В Галицькій ДПІ нещодавно відбувся семінар на тему: «Новації податкового законодавства. Легалізація заробітної плати. Застосування РРО та ПРРО платниками податків. Електронні сервіси ДПС. Погашення податкового боргу та заборгованості з єдиного внеску. Сплата мінімального податкового зобов’язання та майнових податків громадянами».

Начальник Галицької ДПІ Петро Сисак ознайомив присутніх зі змінами в податковому законодавстві, нагадав про порядок застосування РРО/ПРРО, переваги використання електронних сервісів ДПС, обов’язковість легалізації трудових відносин та наголосив на перевагах подання звітності в електронному вигляді за допомогою сервісу Електронний кабінет платника. Також наголосив присутнім на можливості отримання відомостей про доходи в мобільному застосунку «Моя податкова». 

Посадовець акцентував увагу платників податків на порядку сплати мінімального податкового зобов’язання (МПЗ), а саме: кому і коли необхідно платити МПЗ, хто нараховує МПЗ громадянам і як провести звірку. Посадовецть зауважив, що платники земельного податку мають право письмово або в електронній формі засобами електронного зв’язку звернутися до контролюючого органу за своїм місцем реєстрації у контролюючих органах або за місцем знаходження земельних ділянок, для проведення звірки розміру площ та кількості земельних ділянок, земельних часток(паїв).

Петро Сисак зазначив, що платник податків в електронному кабінеті може отримати довідку про відсутність заборгованості з податкових платежів. Заява про надання такої довідки подається в електронній формі – до державної податкової інспекції за основним місцем обліку такого платника або до відповідного органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу через приватну частину Електронного кабінету, з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги».