Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нюанси нарахування мінімального податкового зобов’язання обговорили в Богородчанській ДПІ

опубліковано 29 травня 2024 о 14:48

Днями начальник Богородчанської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Любов Грицак провела зустріч з начальником відділу архітектури та земельних відносин Старобогородчанської сільської ради Віктором Гнидюком, під час якої обговорили питання проведення інвентаризації договорів оренди земельних ділянок та нарахування мінімального податкового зобов’язання. 

Як зазначила Любов Грицак, правильність нарахування мінімального податкового зобов’язання залежить від належного оформлення договорів оренди земельних ділянок та їх реєстрації у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Саме тому, за словами керівника Богородчанської ДПІ, потрібно переглянути та привести у відповідність уже діючі договори оренди, а при укладанні нових - дотримуватись усіх необхідних процедур їх реєстрації. Також Любов Грицак зазначила, що проведена робота допоможе не лише при нарахуванні МПЗ, а й земельного податку для громадян громади.

Крім цього, Любов Грицак розповіла про електронні сервіси ДПС, зокрема про Електронний кабінет платника та безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова», за допомогою яких громадяни мають можливість в онлайн режимі переглянути інформацію про нараховані суми майнових податків, дізнатись про наявність податкового боргу та стан розрахунків з бюджетом, подати декларацію на податкову знижку тощо. Також нагадала, що у разі виявлення розбіжностей між даними, зазначеними в податковому повідомленні – рішенні, та даними, зазначеними в документах на право власності на майно громадяни можуть провести звірку.