Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про електронні сервіси та податкову соціальну пільгу розповіли в Рогатинській ДПІ

опубліковано 30 травня 2024 о 15:09

Про електронні сервіси ДПС, за допомогою яких платники податків мають можливість листуватися з податковою, подавати податкову звітність, отримувати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, довідку про суми отриманих доходів та сплачених податків, тощо розповіли на зустрічі в Рогатинській ДПІ.   

Як зауважують податківці, найбільш функціональним електронним сервісом ДПС є Електронний кабінет платника. Він є захищеним, персоналізованим і безпечним для суб’єктів господарювання і громадян та використовується для формування і надсилання документів, звітності в електронній формі. 

Також для платників запроваджено безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова». За його допомогою платники можуть легко і швидко отримати необхідні послуги від податкової та сплачувати податки. До прикладу, скориставшись застосунком «Моя податкова» громадяни можуть подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки. 

Крім того, податківці особливу увагу приділили роз’ясненню умов отримання податкової соціальної пільги. Зокрема, хто має право на податкову соціальну пільгу, як її можна отримати, та які документи необхідно подати для цього, а також наголосили на важливості правильного заповнення заяви на ПСП.