Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тепер можна заповнити та подати декларацію про доходи одразу в телефоні – коломийські податківці інструктують платників податків

опубліковано 29 травня 2024 о 14:28

Фахівці Коломийської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області систематично проводять заходи роз’яснювального характеру для платників податків щодо актуальних питань оподаткування. 

Так, під час чергової зустрічі заступник начальника Коломийської ДПІ Мирослава Бундзяк розповіла громадянам про особливості кампанії декларування доходів, отриманих громадянами в минулому році та умови отримання податкової знижки. За її словами декларацію про майновий стан та доходи з метою отримання податкової знижки за минулий рік громадяни мають право подати до 31 грудня 2024 року. Також варти пам’ятати - якщо платник податку до кінця податкового року не скористається правом на отримання податкової знижки, таке право на наступні податкові роки не переноситься. 

Посадовець розповіла присутнім, що подання декларації про майновий стан і доходи в електронній формі тепер можливе не лише через «Електронний кабінет», а й через мобільний застосунок “Моя податкова”, який можна завантажити на телефон цілком безкоштовно. До речі, завдяки новому додатку платник також може отримати на телефон довідку про доходи, дізнатися про нарахування податків або ж отримати іншу, необхідну йому податкову інформацію.

Принагідно Мирослава Бундзяк нагадала присутнім, що претендувати на податкову знижку можуть виключно платники ПДФО, тобто офіційно працевлаштовані громадяни з “ білою” зарплатою.