Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Івано-Франківської ДПІ розповіли платникам як провести звірку з майнових податків у ЦОПі та через електронні сервіси

опубліковано 27 травня 2024 о 11:42

Під час робочих зустрічей з платниками податків фахівці Івано-Франківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області надають платникам консультації та практичну допомогу з питань застосування податкового законодавства.  

Так, під час відвідування Центру обслуговування платників фахівці податкової інспекції розповідають платникам про порядок проведення звірки нарахованих сум майнових податків. Податківці інформують, що для проведення звірки даних, зазначених в податковому повідомленні-рішенні, платнику необхідно надати оригінали або належним чином засвідчені копії документів на право власності, або документів, які підтверджують право на користування пільгою.  

Фахівці роз’яснюють, що у разі зміни розміру ставки плати за землю контролюючий орган, до якого звернувся платник плати за землю, проводить перерахунок суми податку і надсилає чи вручає йому нове податкове повідомлення-рішення разом з детальним розрахунком суми податку. Щодо податку на нерухомість, то у випадку розбіжностей з даними контролюючих органів в зв’язку з продажем нерухомості чи відображення некоректної площі теж проводиться перерахунок. Відтак, попередні податкові повідомлення-рішення вважаються скасованими.   

Також спілкуючись з відвідувачами ЦОП фахівці звертають увагу на дотриманні 60 – денного терміну сплати майнових податків.  

При цьому працівники податкової нагадуюють, що дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, переглянути податкові повідомлення-рішення, сплатити податки до бюджету можна за допомогою електронних сервісів від ДПС – Електронного кабінету платника та мобільного застосунку «Моя податкова».