Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перспективи економічного розвитку Надвірної обговорили податківці та керівники тергромади

опубліковано 25 квітня 2024 о 10:00

Підсумки першого кварталу бюджетного року пошук бюджетних резервів на наступні періоди аналізували на спільній зустрічі податківці Надвірнянської ДПІ  та представники тер громади.

Як зазначив начальник Надвірнянської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Василь Гнатюк, складна економічна ситуація в країні, спричинена веденням військових дій з російським агресором, вимагає сумлінного виконання обов’язків перед державою від кожного громадянина, особливо актуальним таке твердження є для тилових областей. Саме вони наразі мають змогу вільно працювати та забезпечувати і потреби ЗСУ,і потреби власної громади за рахунок добросовісної сплати податків.

Відтак, тому актуальною темою обговорення стала податкова заборгованість платників податків перед бюджетом та механізми щодо її скорочення. Також Василь Гнатюк наголосив, що за кілька днів уже завершується кампанія декларування доходів громадян, тож варто поквапитися усім, хто ще не подав декларацію про майновий стан  доходи, проте має такий обов’язок. За наслідками цієї звітності до 1 серпня платники зобов’язані сплатити ПДФО, який є вагомою складовою в структурі надходжень до місцевих бюджетів. Відповідно, особливої уваги з боку і податківців, і керівників громад залишається контроль  ринку праці, а саме недопущення фактів  виплати зарплати в конвертах та не легалізованих трудових відносин.

Під час зустрічі учасники обговорили і нагальність проведення інвентаризації земельних ділянок та об’єктів нерухомості, від якої залежатимуть справедливі нарахування майнових податків,а отже і їх сплата.

Також начальник інспекції вкотре презентував можливості Електронного кабінету громади – сервісу,який допомагає здійснювати ефективний розподіл фінансових потоків громади, за рахунок моніторингу рівня сплати податків платниками громади та податкових нарахувань, а отже майбутніх надходжень.