Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Косівські податківці роз’яснюють актуальні питання оподаткування

опубліковано 25 квітня 2024 о 16:05

Нещодавно начальник  Косівської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Оксана Мельниченко провела зустріч з старостою Шепітського старостинського округу Косівської ТГ  Володимиром Словаком.

На зустрічі Оксана Мельниченко наголосила на своєчасну сплату громадянами майнових податків, які є важливою складовою надходжень місцевого бюджету. За її словами, фізичні особи, які мають земельну ділянку чи нерухомість, які підлягають оподаткуванню можуть переглянути податкові повідомлення – рішення  в «Електронному кабінеті» або у мобільному застосунку «Моя податкова» та сплатити нараховані суми.

Посадовець також зауважила на погашення боргів з майнових податків громадянами, які проживають на території старостинського округу, а також на дотримання діючого трудового законодавства працедавцями при оформленні найманих працівників. 

Крім того, керівник податкової розповіла про обов’язок суб’єктів господарювання застосувати РРО чи ПРРО під час готівкових розрахунків з покупцями та зауважила, що з 1 січня п.р., торговці, які провадять свою діяльність у населених пунктах з чисельністю населення від 5 тисяч людей, крім платників єдиного податку першої групи, повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків шляхом встановлення POS-терміналів.