Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці на семінарі розповіли яремчанцям про декларування доходів за минулий рік

опубліковано 12 квітня 2024 о 11:32

Яремчанські податківці проводять заходи роз’яснювального характеру для підприємців та громадян з актуальних питань оподаткування.

Під час чергового семінару  начальник Яремчанської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Юрій Вередюк розповів платникам податків про декларування громадянами доходів за минулий рік, легалізацію заробітної плати та електронні сервіси податкової служби. 

Учасників заходу проінформували про основні випадки подання податкової декларації про майновий стан і доходи, а також можливість подати таку декларацію за допомогою сервісів ДПС України «Електронний кабінет» та застосунок «Моя податкова», 

Посадовець зазначив, що для зручності подання декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. з метою отримання податкової знижки. 

Юрій Вередюк також нагадав присутнім порядок оформлення працедавцями  трудових відносин з найманими працівниками, а також наголосив, що при виплаті заробітної плати роботодавець зобов’язаний з нарахованої зарплати утримати та перерахувати до бюджету 18 відсотків податку на доходи фізичних осіб, 1,5 відсотка військового збору та сплатити 22 відсотка єдиного внеску.