Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спільна координація бізнесу та податкової у час війни: в Надвірній відбулася робоча зустріч податківців з платниками району

опубліковано 25 березня 2024 о 09:39

Про резерви наповнення бюджету, економічний потенціал Надвірнянщини та шляхи зміцнення обороноздатності країни спілкувалися представники підприємництва району, волонтерських організації та податківці району.

Зокрема, під час зустріч було обговорено новації в податковому законодавстві, нюанси його застосування, які необхідно врахувати бізнесу для ведення прозорої підприємницької діяльності, що буде запорукою чесної сплати податків, які так необхідні для підтримки боротьби з агресією рф.

Начальник Надвірнянської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Василь Гнатюк, вкотре нагадав малому підприємництву про змінені ставки єдиного податку та ЄСВ, також принагідно інформував про чергове збільшення з 1 квітня розміру мінімальної заробітної плати. 

Окремо зупинився на необхідності застосування РРО при готівкових розрахунках та забезпеченні в торгівельних закладах можливості розрахунку через пост-термінали.

Також закцентував увагу учасників зустрічі на скасуванні мораторію практично на всі види податкових перевірок та запевнив на підтримці податкової служби чесного бізнесу.

Окремим блоком обговорення на заході стали особливості ведення волонтерської діяльності та механізми надання благодійної допомоги ВПО і потерпілим від воєнних дій агресора. Зокрема, начальник інспекції нагадав присутнім на обов’язковій реєстрації такого виду діяльності, ознайомив  з пільгами з ПДФО і військового збору для фізичних осіб – волонтерів та нагадав країні терміни подання  ними звітності до контролюючих органів.