Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Долинські податківці роз’яснюють громадянам порядок декларування доходів за минулий рік

опубліковано 22 березня 2024 о 10:54

Фахівці Долинської податкової інспекції на постійній основі надають платникам податків роз’яснення з питань оподаткування. 

Нещодавно начальник Долинської  ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олена Байко на черговій зустрічі роз’яснила громадянам порядок декларування доходів за минулий рік. Посадовець розповіла  про основні випадки подання податкової декларації про майновий стан і доходи, граничні строки подання декларацій та сплати податкових зобов’язань. За її словами декларуванню підлягають доходи, які отримані від надання майна в оренду, від отриманої спадщини чи подарунка від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення тощо. 

 Керівник податкової інспекції наголосила, що податкову декларацію платник може подати за допомогою електронного сервісу ДПС «Електронний кабінет», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації, або через мобільний застосунок «Моя податкова». 

Крім того, Олена Байко зазначила, що за допомогою електронного сервісу ДПС «Електронний кабінет» та мобільного застосунку «Моя податкова», користувачі можуть отримувати необхідну інформацію, подавати заяви та декларації, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу.