Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Галицькій податковій інспекції відбувся семінар з актуальних питань оподаткування

опубліковано 25 березня 2024 о 09:54

Нещодавно в Галицькій податковій інспекції відбувся семінар з актуальних питань оподаткування.

На семінарі начальник Галицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Петро Сисак наголосив присутнім, що кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році триває та звернув увагу на основні випадки подання громадянами податкової декларації про майновий  стан та доходи у 2024 році. Посадовець зазначив, що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб, зобов’язані їх задекларувати до 1 травня  поточного року.

Петро Сисак звернув увагу присутніх, що для зручності платників податків податковою службою створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного попереднього заповнення декларації на підставі даних Державного реєстру фізичних осіб – платників податку та відомостей про об'єкти нерухомого чи рухомого майна. Посадовець також розповів про можливість подання декларації про доходи за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова». 

Крім того, Петро Сисак нагадав присутнім про норми діючого законодавства щодо застосування РРО чи ПРРО під час здійснення торгівлі чи наданні послуг за готівкові кошти та розповів про переваги програмного РРО над класичним. Також звернув увагу, на дотримання порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати податків,  та єдиного внеску. 

Учасники семінару отримали відповіді на питання щодо сплати мінімального податкового зобов’язання. Зокрема, кому необхідно платити мінімальне податкове зобов’язання за 2023 рік, хто нараховує громадянам мінімальне податкове зобов’язання і як провести звірку.