Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Косівській ДПІ податківці роз’яснюють актуальні питання оподаткування

опубліковано 20 березня 2024 о 13:51

Нещодавно старший державний інспектор Косівської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Катерина Крицкалюк провела зустріч з головою Рожнівської сільської ради Сергієм Радишем, на якій обговорили актуальні питання оподаткування. 

Зокрема, посадовці розглянули питання щодо сплати мешканцями громади податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку та мінімального податкового зобов’язання, адже саме ці платежі є вагомими джерелами наповнення бюджету місцевої громади. Катерина Крицкалюк зауважила, що у разі незгоди громадян з сумами до сплати вони мають право провести звірку нарахування майнових податків. 

Крім цього, Сергію  Радишу розповіли про електронні сервіси ДПС, зокрема про «Електронний кабінет» та мобільний застосунок «Моя податкова». За допомогою цих сервісів громадяни можуть отримати інформацію про об’єкти оподаткування, зареєструвати програмний РРО, отримати відомості про суми отриманих доходів, а також подати декларацію про майновий стан і доходи та переглянути стан розрахунків з бюджетом.