Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Городенківській податковій інспекції податківці роз’яснюють платникам податків актуальні питання оподаткування

опубліковано 19 березня 2024 о 08:17

В Городенківській податковій інспекції податківці проводять зустрічі з платниками податків та громадянами, на яких роз’яснюють актуальні питання оподаткування.

Нещодавно начальник Городенківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Руслан Колодій на черговій зустрічі розповів громадянам з чого розпочинати власну справу і які податки потрібно сплачувати. Зокрема, розповів про системи оподаткування, передбачені діючим законодавством для підприємців та про дотримання трудового законодавства працедавцями щодо найманих працівників. Також, присутні дізнались про сучасні онлайн-сервіси ДПС, які дозволяють не тільки швидко та зручно отримати необхідну інформацію, але й подавати податкову звітність до податкових органів. 

Посадовець також розповів про порядок декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році, терміни і способи подання декларацій про майновий стан і доходи та наголосив платникам податків на перевагах подання декларації про майновий стан і доходи в електронній формі.

Посадовець зазначив, що для зручності подання декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи»,  який дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. 

Крім того, Руслан Колодій зауважив, що подати декларацію про майновий стан і доходи громадяни можуть через мобільний застосунок «Моя податкова».