Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Богородчанщині податківці роз’яснюють громадянам порядок декларування доходів за минулий рік

опубліковано 18 березня 2024 о 11:50

Фахівці Богородчанської податкової інспекції проводять робочі зустрічі та семінари для платників податків щодо подання декларацій про майновий стан та доходи за результатами 2023 року.
Під час чергової зустрічі з платниками податків начальник Богородчанської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Любов Грицак розповіла громадянам про декларування доходів, отриманих у минулому році та зміни в декларації про майновий стан та доходи. Посадовець наголосила які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, які саме громадяни зобов’язані до 1 травня 2024 року подати декларацію про майновий стан і доходи та звернула увагу на переваги подання декларації про майновий стан і доходи в електронній формі.

Керівник податкової інспекції порекомендувала платникам подати податкову декларацію в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС Електронний кабінет або через мобільний застосунок «Моя податкова». За її словами в Електронному кабінеті створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного передзаповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна. 

На завершення заходу працедавцям наголосили на дотриманні вимог трудового законодавства щодо найманих працівників, а також платники податків отримали кваліфіковані відповіді з питань оподаткування.