Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Долинській податковій інспекції податківці провели семінар для підприємців

опубліковано 14 березня 2024 о 09:28

Фахівці Долинської ДПІ проводять семінари та зустрічі з підприємцями на яких роз’яснюють новації в оподаткуванні. 

Під час чергового семінару начальник Долинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олена Байко розповіла платникам податків про електронні сервіси податкової служби, деклараційну кампанію 2024 та інші актуальні питання оподаткування.

Керівник податкової інспекції наголосила, що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб, зобов’язані до 1 травня п.р. подати декларацію про майновий стан та доходи. За її словами, декларуванню підлягають доходи, отримані від надання майна в оренду, доходи репетиторів, інвестиційні доходи, тощо. 

Також присутнім розповіли про право громадян на податкову знижку та терміни подання декларації про доходи. Посадовиця наголосила, що податкову декларацію громадянин може подати через сервіс ДПС «Електронний кабінет», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації, або за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова». 

Крім того, Олена Байко звернула увагу на обов’язкове застосування РРО або ПРРО суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахунки за готівку. Посадовець зазначила, що мають право не застосовувати касові апарати лише платники єдиного податку, які обрали першу групу оподаткування та суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі. Суб’єктам господарювання наголосили, що за порушення при проведенні розрахункових операцій будуть застосовуватись штрафні санкції.

Також, присутнім нагадали про вимоги трудового законодавства при оформленні працівників на роботу працедавцями та на дотриманні порядку заповнення реквізитів платіжної інструкції для коректної ідентифікації платників податків.