Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості деклараційної кампанії – 2024 та електронні сервіси від ДПС розповідають платникам податківці в Галичі

опубліковано 14 березня 2024 о 09:25

Працівники Галицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області щоденно роз’яснюють актуальні питання податкового законодавства, зокрема консультують щодо декларування доходів громадян, в тому числі й щодо нюансів подання податкової декларації для отримання податкової знижки.  

Під час спілкування з платниками фахівці інформують, що починаючи з 1 січня 2024 року фізичні особи мають право отримати податкову знижку за витратами, здійсненими у 2023 році. Для цього, до 31 грудня 2024 року включно необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. 

За словами податківців, право на податкову знижку за навчання мають здобувачі освіти, батьки здобувачів освіти або їх усиновлювачі, чоловік або дружина здобувача освіти, які є громадянами України, та отримують заробітну плату.  

Окрім того, в податковій детально інформують про документи, які необхідні для оформлення податкової знижки на навчання. За їх словами, окрім декларації про майновий стан і доходи і додатку до неї, необхідно мати копію паспорта та ідентифікаційного коду особи, яка подає декларацію; копію паспорта/свідоцтва про народження здобувача освіти; копія договору про навчання у відповідному закладі освіти; копії квитанцій або платіжних доручень сплачених за навчання в звітному періоді; довідку про заробітну плату (форма – 3) за звітний період, з обов’язковим включенням сум податків, які утримуються із заробітної плати та суми пільги, якщо є.   

Громадянам також роз’яснюють про способи подання податкової декларації про майновий стан і доходи, зокрема, декларацію можна надіслати засобами електронного зв’язку або поштою, або ж подати в центрі обслуговування платників за своїм місцем реєстрації.   

Наостанок фахівці надали практичну допомогу щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи та подання її через мобільний застосунок «Моя податкова».