Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання податкового законодавства розповіли на зустрічі податківці Рогатинщини

опубліковано 14 березня 2024 о 10:12

У ході зустрічі з платниками податків Рогатинщини начальник Рогатинської ДПІ Тетяна Холява розповіла про порядок нарахування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку та мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб, порядок проведення звірки у разі виявлення розбіжностей між даними, зазначеними в податковому повідомленні-рішенні та даними платника та терміни сплати майнових податків. Звернула увагу, на необхідності погашення податкового боргу з майнових податків за минулі роки.

Керівник Рогатинської ДПІ наголосила на необхідності дотримання порядку заповнення платіжних документів на сплату податків, оскільки помилки платників податків, допущені під час заповнення платіжок, призводять до несвоєчасного зарахування платежів до бюджету, виникнення податкового боргу і, відповідно, нарахування пені та штрафних санкцій.    

Також Тетяна Холява розповіла про кампанію декларування доходів 2024. Зокрема зазначила, що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані до 1 травня 2024 року подати декларацію про майновий стан і доходи, а суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, сплатити до 1 серпня цього року. 

При цьому, посадовиця звернула увагу, що подати декларацію про майновий стан і доходи з метою декларування неоподаткованих доходів можна в електронному вигляді: через Електронний кабінет платника або за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова». Також, за словами Тетяни Холяви, через зазначені електронні сервіси громадяни мають можливість подати декларацію для отримання податкової знижки.