Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові зміни 2024: в Косівській ДПІ відбувся семінар

опубліковано 06 березня 2024 о 10:36

Про актуальні норми податкового законодавства та зміни, яких слід дотримуватися під час проведення підприємницької діяльності, розповіли  косівські податківці місцевим платникам податків.

Зокрема, начальник Косівської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Оксана Мельниченко ознайомила присутніх  з розмірами ставок єдиного податку в 2024 році та розміром єдиного внеску.

Також платникам нагадали про обов’язок застосування РРО чи ПРРО під час готівкових розрахунків з покупцями та з механізмом реєстрації касових апаратів як класичних, так і програмних.

Також Оксана Мельниченко зауважила, що з 1 січня ц.р., постановою уряду від 29.07.2022 року № 894 торговці (окрім ФОП першої групи спрощеної системи оподаткування), які провадять свою діяльність у населених пунктах з чисельністю населення від 5 тисяч людей, повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків шляхом встановлення POS-терміналів. А уже з 2025 року, це правило поширюватиметься і на суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у населених пунктах з чисельністю до 5 тисяч осіб. 

Окремим блоком семінару стало роз’яснення податкового законодавства щодо особливостей торгівлі підакцизною групою товарів та видачі відповідних дозвільних документів.

Також платників інформували, що з 8 грудня 2023 року набрав чинності Закон України № 3453-ІХ, яким скасовано мораторій на проведення податкових перевірок та ознайомили, які категорії платників можуть перевірятися податківцями.

Презентували працівники податкової служби платникам також і можливості електронних сервісів податкової служби, таких як Електронний кабінет платника та мобільний додаток “Моя податкова”.

Звернули увагу платників податків і на важливості дотримання норм платіжної дисципліни при проведенні податкових платежів, а також розповіли про фінансові наслідки для платника у випадку виникнення у нього податкової заборгованості чи недоїмки з єдиного внеску.

Наостанок присутнім нагадали про деклараційну кампанію доходів громадян, яка триватиме до 1 травня цього року, ознайомили з видами доходів, які підлягають декларування та способами подачі декларації.