Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Косівській податковій працюють над залученням культурних діячів до деклараційної кампанії

опубліковано 07 березня 2024 о 10:29

Нещодавно, в Косівській ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області відбулася зустріч начальника ДПІ Оксани Мельниченко з народним артистом України, відомим композитором Остапом Гавришем та співачкою МаріАнною Гавриш. 

Метою зустрічі було обговорення питань, пов'язаних з декларуванням громадянами доходів у минулому році. Адже добровільність сплати податків громадянами свідчить про високу податкову свідомість та відповідальність перед країною, яка потребує фінансової підтримки для забезпечення її обороноздатності.   

Також Оксана Мельниченко розповіла культурним діячам про переваги електронного подання декларації про майновий стан і доходи.  Зокрема, така процедура подання звітності через Електронний кабінет або мобільний застосунок «Моя податкова»  досить швидка та зручна, оскільки відсутня необхідність відвідувати офіси податкової служби. 

Крім того, посадовець наголосила, що через застосунок «Моя податкова» громадяни можуть перевірити стан розрахунків з бюджетом, переглянути податкові повідомлення-рішення на сплату майнових податків, а також щодо нарахування мінімального податкового зобов’язання, та отримати відомості про виплачені їм доходи.