Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Калущині податківці на семінарі розповіли платникам податків про декларування доходів за минулий рік та інші актуальні питання оподаткування

опубліковано 05 березня 2024 о 16:10

В Калуській податковій інспекції нещодавно відбувся семінар для платників податків щодо подання звітності за допомогою електронних сервісів, декларування громадянами доходів за минулий рік, легалізації заробітної плати та порядку застосування РРО/ПРРО фізичними особами-підприємцями. 

Начальник Калуської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Лілія Прокопів 

розповіла присутнім про реєстрацію програмного РРО, подання звітності платниками податків та декларації майновий стан і доходи громадянами  через «Електронний кабінет» чи мобільний застосунок «Моя податкова». 

Платників податків проінформовано про основні випадки подання податкової декларації про майновий стан і доходи, граничні строки подання декларацій та строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації за 2023 рік. Окремо приділена увага податковій знижці для фізичних осіб, зокрема витратам, за якими фізична особа має право на отримання податкової знижки за результатами 2023 року.

Лілія Прокопів звернула увагу працедавців на порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками. Зокрема зазначила, що у разі прийняття працівника на роботу необхідно подати повідомлення до податкової служби. 

На завершення посадовець наголосила присутнім на необхідність повідомлення про обְ’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність необхідно подавати за основним місцем обліку протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття.