Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тлумаччині податківці розповіли громадянам про декларування доходів за минулий рік

опубліковано 04 березня 2024 о 09:58

На нещодавній зустрічі з платниками податків Тлумаччини податківці розповіли про кампанію декларування доходів громадян.

Начальник Тлумацької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Микола Іванішин наголосив громадянам, які у минулому році отримували неоподатковані доходи про обов’язок задекларувати такі доходи до 1 травня 2024 року. Присутнім зауважили, що податкову декларацію про майновий стан і доходи дуже зручно подати за допомогою застосунку «Моя податкова» або через «Електронний кабінет». За допомогою цих сервісів громадяни можуть сформувати податкову декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів. Крім того, здійснюється часткове автоматичне предзаповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку.

Посадовець зауважив, що платники податків можуть подати через «Електронний кабінет» не лише декларацію про майновий стан, а й іншу звітність, переглянути податкові повідомлення-рішення та перевірити стан розрахунків з бюджетом на наявність чи відсутність податкового боргу. Крім того, присутнім наголосили на обов’язковому дотриманні при сплаті податків і зборів порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» в платіжних інструкціях відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 22.03.2023 № 148.