Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Снятинській ДПІ відбулась зустріч з платниками податків

опубліковано 01 березня 2024 о 08:32

Начальник Снятинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Мирослав Остафійчук провів зустріч з платниками податків, під час якої розповів про актуальні питання податкового законодавства.

Зокрема, керівник інспекції нагадав про розміри ставок єдиного податку та єдиного внеску, які діють з 1 січня 2024 року, та про обсяги доходу, в межах яких можуть працювати платники єдиного податку.

Наголосив і на важливості своєчасної сплати податкових зобов’язань до бюджету, а також погашенні податкового боргу, у разі його наявності. Особливу увагу звернув на погашення податкового боргу сума якого не перевищує 3060 грн., оскільки податкова вимога в таких випадках не надсилається.  Водночас посадовець порекомендував активно користуватися електронними сервісами такими як Електронний кабінет платника та мобільним застосунком «Моя податкова», за допомогою яких можна в режимі реального часу отримувати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, а також відразу сплатити заборгованість.   

Розповів Мирослав Остафійчук і про зміни щодо проведення перевірок суб’єктів господарювання. За словами посадовця, з 1 серпня, якщо платник отримає податкове повідомлення-рішення і добровільно сплатить суму основного платежу, що визначена контролюючим органом в ППР, протягом 30 календарних днів штрафні санкції, нараховані на суму такого податкового зобов'язання, вважаються скасованими, а пеня не нараховується. 

Крім того, сума податкового зобов'язання, сплаченого у порядку, передбаченому цим підпунктом, не підлягає оскарженню.

Зупинився керівник Снятинської ДПІ і на питанні використання РРО або ПРРО підприємцями 2-4 груп у разі здійснення ними готівкових розрахунків та відповідальності за порушення здійснення готівкових розрахунків. Крім цього, поінформував про порядок реєстрації РРО/ПРРО, зазначивши, що при потребі платники податків можуть звернутися за допомогою до фахівців податкової інспекції.

Також Мирослав Остафійчук розповів про кампанію декларування, яка триває з 1 січня до 1 травня 2024 року, зокрема кому потрібно декларувати доходи, які доходи підлягають декларування, терміни подання декларації про майновий стан і доходи та терміни сплати ПДФО та військового збору.

Крім цього, нагадав про можливість громадян до 31 грудня 2024 року скористатися правом на податкову знижку.