Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Яремчанській ДПІ відбулась зустріч з платниками податків

опубліковано 16 лютого 2024 о 15:26

Про застосування суб’єктами господарювання РРО та ПРРО, легалізацію найманих працівників та заробітної плати, порядок та терміни сплати податкових зобов’язань розповів на зустрічі з платниками податків начальник Яремчанської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Юрій Вередюк.

Зокрема посадовець розповів, що підприємці – платники єдиного податку 2,3 та 4 груп  зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО при здійсненні ними готівкових розрахунків з покупцями незалежно від виду діяльності та обсягу доходу. Водночас зауважив, що суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села, і така торгівля не пов’язана з реалізацією підакцизних товарів, РРО можуть не використовувати, однак зобов’язані використовувати КОРО і РК.

Також Юрій Вередюк повідомив про відновлення штрафних санкцій за порушення використання РРО чи ПРРО при здійсненні готівкових операцій.

Під час  зустрічі посадовець звернув увагу на необхідності оформлення трудових відносин роботодавців з найманими працівниками відповідно до вимог чинного законодавства України, адже, за його словами,  задекларована праця – це не лише збільшення надходжень до бюджету, це також – соціальний захист найманих працівників. 

Також Юрій Вередюк нагадав присутнім, що при прийнятті нового працівника на роботу до територіального органу Державної податкової служби за місцем обліку надсилається повідомлення, підписане роботодавцем. 

Крім цього, керівник Яремчанської ДПІ ознайомив з порядком проведення Деклараційної кампанії – 2024, зокрема розповів, які доходи підлягають декларуванню та в які терміни необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи.

На завершення зустрічі Юрій Вередюк розповів про  мобільний застосунок «Моя податкова», що надає можливість в телефоні безкоштовно та швидко отримувати необхідну інформацію. Зокрема, подати Облікову картку фізичної особи – платника податків; Заяву про внесення змін до ДРФО (Форма № 5ДР); Заяву про включення до Реєстру волонтерів; сплатити грошові зобов’язання з використанням однієї з платіжних систем; отримати інформацію з Реєстру неприбуткових установ та організацій тощо.