Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новий бюджетний рік обговорили під час засідання виконкому Галицької міської ради

опубліковано 16 лютого 2024 о 13:16

На черговому засіданні виконавчого комітету Галицької міської ради, участь у якій взяв начальник Галицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Петро Сисак, обговорили стратегії економічного розвитку громади. Також одним з ключових питань стало забезпечення своєчасних надходжень до бюджету та пошук нових резервів його наповнення. Одним з джерел надходжень, зауважив Петро Сисак, є скорочення податкової заборгованості, тому варто скоординувати спільні зусилля на заходах, які посилять платіжну дисципліну серед платників податків. Також на думку податківця, для забезпечення справедливої сплати майнових податків, потрібно в найкоротші терміни провести інвентаризацію об'єктів нерухомого майна та земельних ділянок.

Зупинився податківець детально і на електронних сервісах, які допомагають платнику отримати легко та швидко необхідну податкову інформацію в будь-який час та в будь-якій локації, таких як Електронний кабінет платника податків та мобільний застосунок “Моя податкова”.

Також начальник податкової інспекції інформував присутніх про розпочату кампанію декларування доходів громадян, вкотре нагадав про необхідність застосування РРО чи ПРРО суб’єктами господарювання, що здійснюють готівкову торгівлю, та забезпечення покупців можливістю проведення розрахунків через термінал. 

Також учасники засідання обговорили особливості ведення волонтерської діяльності та механізми надання благодійної допомоги ВПО і потерпілим від воєнної агресії рф.