Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Городенківській податковій інспекції громадянам роз’яснили порядок декларування громадянами доходів за минулий рік

опубліковано 15 лютого 2024 о 15:24

Під час чергової зустрічі з платниками податків начальник Городенківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Руслан Колодій розповів про порядок декларування громадянами доходів за минулий рік.

Зокрема, посадовець зазначив, що громадяни, які у минулому році отримували доходи з яких при нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня 2024 року.

Керівник податкової інспекції звернув увагу присутніх, що податкову декларацію про майновий стан і доходи дуже зручно подати за допомогою застосунку «Моя податкова» або через «Електронний кабінет». За допомогою цих сервісів громадяни можуть сформувати податкову декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів. Крім того, здійснюється часткове автоматичне предзаповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна. 

Присутнім наголосили, що платники податків можуть подати через «Електронний кабінет» не лише декларацію про майновий стан, а й іншу звітність, переглянути податкові повідомлення-рішення та перевірити стан розрахунків з бюджетом на наявність чи відсутність податкового боргу.