Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рожнятівщині податківці провели семінар для платників податків

опубліковано 06 лютого 2024 о 09:21

Начальник Рожнятівської податкової інспекції Михайло Гирда провів семінар для платників податків та розповів про актуальні питання податкового законодавства.

Зокрема, посадовець нагадав присутнім, що Законом України №3219 відновлено застосування штрафних санкцій за порушення при проведенні розрахункових операцій і не видачі фіскальних чеків. Також звернув увагу суб’єктів господарювання, що у разі здійснення розрахунків готівкою чи  платіжною карткою застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО є обов’язковим. Водночас, у разі оплати покупцем коштів виключно на поточний рахунок фізичної особи – підприємця, якщо продавець надає покупцю повні банківські реквізити для здійснення оплати (поточний рахунок у форматі ІВАN) така операція не є розрахунковою, і відповідно касовий апарат чи програмний РРО не застосовується.

Крім того, посадовець рекомендував новоствореним підприємцям, скористатися безкоштовною програмою від ДПС – програмним РРО.  

Михайло Гирда також розповів платникам податків про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році. Посадовець зазначив, що фізичні особи, які отримали в 2023 році доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб, зобов’язані подати до 1 травня 2024 року декларацію про майновий стан і доходи. Водночас звернув увагу фізичних осіб, що з 01.01.2024 введено в дію нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи.

Під час заходу начальник податкової інспекції наголосив присутнім на переваги використання електронних сервісів ДПС України, зокрема нового мобільного застосунку «Моя податкова», встановити який можна безкоштовно на мобільний телефон. За допомогою цього сервісу громадяни можуть переглянути розрахунки з бюджетом, подати декларацію про майновий стан і доходи, отримати довідку про доходи та переглянути повідомлення-рішення про сплату майнових податків.